skip to Main Content

Weetjes over het starten van een horeca bedrijf

Je eigen bedrijf starten

Wil jij graag een horeca bedrijf oprichten? Is het antwoord ja dan kan je bij deze tekst lezen welke stappen je moet ondernemen. Voordat je een bedrijf gaat oprichten, heb je verschillende dingen nodig om dit tot stand te brengen. Bij het starten van je eigen bedrijf komt er heel veel bijkijken:

  1. Onderzoek
  2. ondernemingsplan
  3. Financieel plan
  4. Bedrijfsnaam
  5. Verzekering
  6. Klanten
  7. Wettelijke eisen
  8. Administratie
  9. Rechtsvorm
  10. Kamer van Koophandel(KvK)

Onderzoek

Je gaat onderzoeken wat voor soort horeca bedrijf het best bij jou past en waarom. Hoeveel van zulke bedrijven je concurrentie kunnen zijn en wat jou apart gaat maken van de rest. Je gaat onderzoek moeten doen over hoeveel medewerkers je nodig hebt en waar het best is om je bedrijf te stichten.

Ondernemingsplan

Het ondernemingsplan helpt jou om dingen op een kaart te brengen om zo te zien wat in je voordeel kan werken. Het maken van een ondernemingsplan brengt veel voordelen met zich mee:

  1. Zien als je bedrijf succesvol wordt
  2. Weten welke soort klanten je het meest gaat aantrekken
  3. Bewust zijn van de veranderingen die er zijn in de markt

En met een goed ondernemingsplan kan je meer investeerders aantrekken.

Financieel plan

Om jou bedrijf te starten hebt je geld nodig, In je financieel plan schrijf je hoeveel geld je hebt en hoeveel geld je nog nodig hebt en waarvoor. Door het maken van een financieel plan kan je schatten wat de kans is dat uw bedrijf succesvol wordt.

Bedrijfsnaam

Een bedrijfsnaam is heel belangrijk omdat men je zo herkend. Uit de bedrijfsnaam moet duidelijk te begrijpen zijn wat het bedrijf inhoudt en wat voor soort producten er worden geleverd.

Verzekering

Het bedrijf dat je opricht heeft een verzekering nodig, dit is nodig om alles te dekken dat verkeerd kan gaan. Je kunt op verschillende dingen een verzekering afsluiten zoals:

  1. Arbeiders
  2. Het gebouw
  3. Producten

Klanten

Klanten zijn heel belangrijk voor het bedrijf, daarom moet je op zoek gaan naar klanten zodat je inkomsten krijgt. Het zoeken van klanten kan op verschillende manieren zoals promotie van het bedrijf. Het promoten van het bedrijf kan op verschillende platformen zoals Facebook, Instagram en een website. Het kan ook door middel van flyers uitdelen in de beurt van het bedrijf.

Wettelijke eisen

Om een bedrijf op te richten zijn er bepaalde eisen zoals beroepseisen en diploma’s. Je moet nu kijken als je een beschermd beroep uitoefent; als dat zo is dan moet je je wel aan de beroepseisen houden. Als ondernemer van een bedrijf is je beroep geen beschermd beroep als je geen erkend diploma nodig hebt, dus hoeft je je niet aan de beroepseisen te houden.

Administratie

Administratie in een bedrijf is heel belangrijk en moet goed onderhouden worden. Administratie doen voor een bedrijf heeft heel veel voordelen:

  1. Het wordt duidelijk als het bedrijf leidt aan winst of verlies
  2. Je ziet hoeveel producten je koopt en hoeveel je verkoopt
  3. Je ziet hoeveel geld er is in de kast voor starten horeca bedrijf
  4. Je ziet ook welke producten meer worden verkocht
  5. Je kunt zien als de salarissen kloppen met het geld dat wordt gemaakt

Rechtsvorm

Als je het bedrijf opricht moet je kiezen welke rechtsvorm het best bij dit bedrijf past en waarom. De verschillende rechtsvormen zijn:

  1. Eenmanszaak
  2. Vennootschap onder firma (vof)
  3. Besloten vennootschap
  4. Naamloze vennootschap
  5. Commanditaire vennootschap
  6. Maatschap
  7. Stichting
  8. Vereniging
  9. Coöperatie

Bij horeca bedrijven zijn de meest voorkomende rechtsvormen eenmanszaak, vennootschap onder firma en de besloten vennootschap.

Kamer van koophandel

Elke onderneming moet worden ingeschreven bij de kamer van koophandel. 1 week nadat je van start bent gegaan, moet je bedrijf ingeschreven worden in het handelsregister. Je moet een afspraak maken en dit gebeurt online en dan ga je naar het kantoor van de KvK waar een medewerker je bedrijf inschrijft. Zo kun je verder met starten horeca bedrijf.